youhadmeathello.blogg.se

Tjääääna! Ännu om en liten blogg om en tjej i de små värmländska skogarna. Inte så stor till världen men ni som hittat hit är varmt välkomna!

DÖM INTE HUNDEN EFTER HÅREN

Publicerad 2013-10-30 20:05:00 i Vardagstankar

Fördomar, alla har dem, visst. Men ibland så kan man tänka två gånger innan man dömer någon.
 
Igår på tåget hem i från Karlstad klev det på två äldre kvinnor. Den äldsta kanske mellan 70-80 år och (antagligen) hennes dotter mellan kanske 50-60 år. Jag hade dem snett emot mig med ett säte emellan. Satt med mitt headset i och slumrade halvt till lite då och då. Och när jag kollar upp så ser jag dem sitta och verkligen granska mig. När de ser att jag kollar så kollar den yngre på den andra och jag ser att hon för handen mot munnen och pekar på underläppen, precis där jag själv har min piercing. Eftersom jag har headset i båda öronen så hör jag inget av vad dem säger men det är väldigt uppenbart att de pratar negativt om den piercing jag har i mitt ansikte. Resten av resan innan jag stiger av så sitter de och granskar mig titt som tätt.
 
Detta får mig att bli lite upprörd. Visst det finns många som inte gillar piercingar i ansiktet, eller piercingar i stort, men jag anser ändå att detta inte är någon anledning till att döma någon. Bara för att jag har valt att ha en piercing, vid min underläpp på vänster sida, så behöver inte det betyda att jag, på något vis, är annorlunda mot alla andra? Vet inte riktigt mer vad jag ska säga om den saken men jag tror nog att jag uttryckt mig nog tydligt om den saken.
 
Alla kan vi vara för snabba med att säga något! Men ibland skadar det inte att ta sig en funderare innan.
 
- förstår inte riktigt hur detta kan vara så störande.
 
 

LATAST I SVERIGE

Publicerad 2013-10-30 13:50:00 i Dagbok

HÄJSAN SVÄJSAN! Det här inlägget känns väldigt onödigt och dumt, men ni måste väl ha något att läsa. Som rubriken lyder så är jag jätte-, jättelat idag. Sov hos A, åt frukost, åkte hem, pratade med mamma, la mig i sängen och kollade film. Kollade nyss klart på Stolthet och fördom, en så himla bra film! Om ni får tid över så borde ni verkligen kolla på den! Får hoppas på att jag kan få boken i julklapp av mina kära föräldrar. Tänkte skriva av mig lite sen om fördomar, men det får blir när jag får tillbaka orken.
Hörs!
 
- återigen en bild som vägrar snurra *suck*

BILLIGT BILLIGT

Publicerad 2013-10-29 17:57:23 i Dagbok

 
Dagen blev inte som jag trodde, men på ett positivt sätt!
 
Menade ju att jag bara skulle till Karlstad med Kristine, utan att handla. Eller ja, något förstod jag väl att det skulle bli, MEN i alla fall så menade jag bara att jag skulle ta en dag i Karlstad till att strosa runt och må allmänt bra. Men så blev det INTE, antagligen så var det några hundralappar som inte trivdes i min plånbok så de beslutade sig för att rymma sin kos, mitt i stora staden. Så jag antar att resultatet blev en nöjd Emelie och även nöjda pengar, right?
Får väl va som alla andra småbloggare och visa mina inköp med tragiska mobilbilder.
 
+ en sådan där liten mjölkskummare/mini-elvisp och en hemlig farsdags-present.
 
 

LET'S BE ALONE TOGHETER

Publicerad 2013-10-29 09:13:34 i Dagbok

Sitter just nu på ett tåg påväg mot stora staden i Värmland, Karlstad. Blir en heldag med shopping och skitsnack med världens bästa Kristine (http://kvack.blogg.se). Eftersom de blir ett inlägg genom mobilappen så får de bli som de blir. Hörs ikväll för update, bye!


SLIT OCH SLÄNG

Publicerad 2013-10-28 13:44:00 i Dagbok

Hejsan bloggisen! Helgen blev som den blev. Fredagen la jag mig, som sagt i tidigare inlägg, väldigt tidigt. Så kan inte påstå att den dagen var så spännande. Lördag däremot så blev det att dra sig till Reito, som ligger mellan Torsby och Gräsmark, på folkrace. En riktigt rolig dag faktiskt, träffade även två av mina kussefiner som kör folkrace. Lördag kväll blev väl tyvärr ett enda stort fiasko. Men vad kan inte lindras med att krypa ned med världens bästa pojkvän och mysa? Och söndagen spenderades med att inte göra något speciellt alls. Hade en allmän slapp dag med A. Dagen var allmänt seg också efter att man dragit bak klockan en timme till vintertid. Däremot så var man ju väldigt utvilad.
 
Idag ska jag till trafikskolan och övningsköra och sen så har jag inga planer alls, vilket känns väldigt skönt. Jo, kanske ska beställa födelsedagspresent till min lilla fis till pojkvän. Spännande, spännande.  
 
- ps. bilden vägrar snurra på sig, ds.
 
 

LJUVLIGA HELG

Publicerad 2013-10-26 09:20:00 i Dagbok

Det kändes inte så roligt att igår, en fredagskväll, ligga i sängen redan vid klockan åtta med världens huvudvärk. Och skulle tro att jag hade somnat redan vid klockan tio, dock så var det nog välbehövligt. För nu när jag sitter här tidigt på morgonen och är inte ett dugg trött, så känns det väldigt bra. Har nog inte varit så här utvilad på väldigt, väldigt länge.
 
Dagens planer är att försöka ta oss iväg på folkrace (om vädret tillåter). Det ser lovande ut just nu i alla fall. Sen ikväll får det nog bli att åka ut och kolla runt lite. Inte för att ni kanske är så intresserade av mina planer för dagen, men nu vet ni!
 
 
 

SKRÄCKSLAGEN

Publicerad 2013-10-25 10:09:00 i Tips

Jag är ett troget fan av pll (pretty little liars) och kollar på det direkt det kommer ett nytt avsnitt på swefilmer. 
 
Igår gick jag in på swefilmer och får syn på att den nya serien Ravenswood kommit ut med sitt första avsnitt på första säsongen. Denna kallas för en spin-off serie av pll. Var såklart tvungen att lägga mig och kika på det första avsnittet igår, och det var bra! Till skillnad mot Pretty little liars så är den här serien säkert dubbelt så läskig. Du sitter på helspänn hela tiden när du inser mer och mer om denna dödsfixerade stad. Du återser dock samma personer i Ravenswood som i Pretty little liars. Så om ni tycker om pll så ska ni verkligen klicka er in på swefilmer och kolla på första avsnittet av Ravenswood!
OBS!
Kolla på Pretty little liars halloween avsnitt i säsong 4 först så ni hänger med i vad som händer i Ravenswood. 
 

HJÄRTAT RUSAR

Publicerad 2013-10-23 16:56:16 i Vardagstankar

Jag kan nog på heder och samvete lova att jag aldrig varit så glad och överlycklig som jag var igår!
 
Igår beställdes det biljetter till.. *trumvirvel*.. AVICII!! Så den 28 februari kommer jag befinna mig på Tele2 Arena i Stockholm och rånjuta av denna helt underbara artist. Kan seriöst inte tro att det är sant! Är i ett sådant stadie där man inte vet om man ska skratta eller gråta. Som grädden på moset så kommer jag befinna mig där med en av mina bästa vänner. Det kommer bli så grymt!
 
 

HÅRMIRAKEL

Publicerad 2013-10-21 15:34:00 i Tips

Nu när det går mot höst och vinter så kan håret bli väldigt torrt och frissigt. Kluvna hårtoppar och allmänt slitet hår är inte så roligt att stå ut med, och man vill inte klippa sig direkt det bli slitet heller. Därför har jag, som under ett års tid blonderat mitt hår och på det sättet slitit ut det totalt, börjat ta lite mer hand om mitt hår. Köpte mig en helt otrolig olja till mitt hår i en frisörsalong nere i torsby. Tänkte då va lite snäll och tipsa er om den. Den heter Lanza Healing Oil och är köpt för 150 :-Salong SOLO. Flaskan jag köpt innehåller 50 ml men jag märker redan nu att den kommer räcka hur länge som helst. Den gör ditt hår mjukt, reparerar och fungerar även som ett värmeskydd. Jag brukar ha i oljan efter att jag duschat, i blött hår, innan jag blåser det och om jag ska platta håret. Dock inte samma dag. Räcker med en gång per dag, även det kanske lite ofta. Det behövs inte mer olja än som en liten ärta sen sprider man ut det i hårtopparna. Den bästa olja jag använt på mitt hår!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela